Walter Dallas Whitman

Description:
Bio:

Walter kom i kontakt med Poseidongruppen då han rest från Holm till L.A. för att erbjuda sina tjänster till de nya företagarna. Av oförklarade anledningar valde han att lämna sin familj och sin plats i poliskåren efter regeringsskiftet som följde mutantrevolutionen året före. Sedan dess har han rest med Poseidongruppen på gott och ont.

Trots en späd kroppsbyggnad och grått hår viker han sig sällan så länge kroppen fortfarande svarar oavsett hur mycket smärta han får utstå, något han fått erfara för många gånger under sin resa. De PSIkrafter som tidigare hjälpt honom i hans yrke har börjat lämna honom kall då han fått bevittna massaker på massaker, och hans tidigare idealistiska syn på lagen och regeringen som en rättvis beskyddare har splittrats, inte minst efter pöbelhängningen av Tavi i Valleboda. Svek – mest noterbart det från Bootstrap – har även börjat göra honom mer paranoid och användandet av Empati har blivit mer och mer frikostigt på senare tid, något han tidigare undvikit då han anser det vara en kränkning av den privata sfären.

Hans mest värderade ägodel är en stor revolver med Whitman ingraverat på sidan, ett vapen han är väldigt selektiv med när han använder. Han bär alltid med sig en väska med personliga ägodelar, däribland en medaljong med en familjebild, men även en liten svart bok han antecknar i då gruppen kan pusta ut.

Då stridigheter inte kan undvikas använder han en eller två revolvrar, eller ett gevär (som dock inte fått se mycket användning). Under dessa strider försöker han ta skydd och undvika skottlinjen så gott det går, men är en kamrat i fara eller nere för räkning är risker acceptabla då ingen ska lämnas kvar.

Den senaste resan ned i Elysium har lämnat Walter med mekaniska implantat; ett läkarverktyg i armen – som han inte kan använda korrekt – och en jetpack, vilka han börjat utveckla en fascination för.

Walter Dallas Whitman

Poseidon och Ragnarök Karlzinator